Parlementsvoorzitter Jan Peumans maakte vandaag in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement bekend dat Ward Kennes Ludwig Caluwé opvolgt als lid van het Beneluxparlement.

Na 13 jaar, waarvan 8 jaar als CD&V-fractievoorzitter, verlaat Ludwig Caluwé het Vlaams Parlement. Hij wordt begin december gedeputeerde in de provincie Antwerpen.  
 
Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes hecht veel belang aan de samenwerking tussen de staten en de deelstaten in het Beneluxgebied. Hij is op dit vlak al vele jaren actief. Zo is hij ook vast lid van de commissie voor de Nederlandse Taalunie en plaatsvervangend lid van de commissie voor buitenlandsbeleid.
 
Hij is ook burgemeester van Kasterlee. Zowel via de politiezone regio Turnhout als de brandweerzone Taxandria wordt hij geregeld geconfronteerd met grensoverschrijdende samenwerking.
 
Wards belangstelling voor de Benelux kwam reeds tot uiting in verscheidene artikels. Zo publiceerde hij in het boek ‘Visie & Werkelijkheid. Toekomstvisie voor de christendemocratie’ een bijdrage onder de titel  “De Benelux Unie, een instrument voor samenwerking en integratie in de Lage landen”.